Az elmúlt egy hónapban két haverom is végzett magával...

Updated: Jul 13, 2021

Haverok. Nem barátok. Sajnos. Késő bánat. Haverok és nem barátok. Nem kerültünk elég közel egymáshoz. Régi jó házibulik, a szesz meg a nagy parti arcok, egy-egy hangos szevasz az utcán, a szokásos "na hogy vagy" / "kösz jól és te?" / "én is" … és annyi. Azzal pedig, megyünk tovább a dolgunkra. Pedig legbelül egy rakás roncshalmaz vagyunk... Visz tovább a vonat... Az az átkozott vonat.... Talán találkozunk még egy jövő heti vodkagőzös házibulin, vagy a kedvenc kocsmában, talán nem. Csak dobált szavak de nem kérdezzük úgy igazán. És ezt bánhatjuk most egy életen át. Azt bánom, hogy csak haverok voltak. Azt bánom, hogy nem kérdeztem meg úgy igazán, hogy mi bánt testvér? Hogyan segíthetek? Mondd el mi fáj és megoldjuk valahogy... Pedig egyik haver beteg volt, és a másik nem látta a kiutat. Vitte őket a vonat... Vitte és nem tudták, hogyan kell leszállni róla.

És segítségre volt szükségük de mi nem hallottuk őket mert csak haverok voltak akiket alig láttunk. Pedig esküszöm úgy hiszem, hogy le akartak volna szállni csak nem tudták, hogy kell. Hiszen legyünk őszinték, sokan utaztunk azon a k*rva vonaton és valahogy, ha vért izzadva is de leszálltunk róla. Csak ott a baj, hogy a haverokat ott felejtettük. Pedig egyik haver beteg volt, és a másik nem látta a kiutat... és mi nem voltunk ott, hogy lerántsuk őket a kilátástalanság szerelvényéről. Mert nem sikerült elég közel kerülnünk egymáshoz, hogy észre vegyük amikor már számukra minden remény szertefoszlott és nem láttak más kiutat... Egy vodkagőzös bulin nem formálódnak barátságok, csak társakat gyűjtünk. Utastársakat a vonatunkra. Ez a mi tragédiánk is. Mert a mi haverjaink voltak.

Azt kívánom, hogy odafigyeljünk egymásra. Kérdezzük meg úgy igazán, szívből, hogy hogy vagy és mi bánt testvér? Álljunk meg egy percre, vegyük észre ha valaki segítségért kiált és ne csak dobáljuk a szavakat, mert életekbe kerülhet... Mert a kereszt ami számunkra pihekönnyű, az más számára roppant elviselhetetlen súly ami alatt összeroppan....


Nyugodjatok békében, Nándi és Gerzson... ( Neres Váándor és András Gerzson )


61 views0 comments